top of page

Om svåra val.


Psykolog/psykoterapeut Allan Linnér (bla känd som Radiopsykologen) säger mycket klokt. Nu senast fastnade jag för hans tankar om val.

När man står inför val, särskilt de där stora livsvalen som känns väldigt avgörande tex, "ska jag skilja mig?" eller "ska jag flytta till annan stad?" är det lätt att man blir överväldigad och fastnar. Det känns och är väldigt viktigt och man är kanske rädd att välja fel. Ofta finns det både positiva och negativa delar i att eventuellt förändra sin situation och det kan försvåra och stressa ytterligare.


Något som kan hjälpa är att stapla upp för och nackdelar på en lista, men ibland är det så att de där listorna bara blir längre och längre samtidigt som de har lika många punkter. I sådana fall finns en risk att man känner sig mer vilse i valet. I dom lägena kan det vara hjälpsamt att kasta den där listan och istället fråga sig själv: "Vilket av valen resulterar i att jag är så mycket jag som möjligt?"

Låt mig förtydliga: I exemplen ovan, "Ska jag skilja mig?" kan man alltså tänka, "Om jag skiljer mig, är det mer eller mindre sannolikt att jag kan vara den jag vill vara och göra det jag vill göra, vara mest mig själv?". I det andra exemplet "Ska jag flytta till annan stad?" samma sak. Om vi kan svara på frågorna "vilket val innehåller mest omtanke, lojalitet, kunskap om mig, och kärlek till mig osv" har vi kommit en väldigt lång bit på vägen. Känns det för svårt? Bolla med någon du litar på, eller hör av dig till mig så hjälper jag dig. <3 Jag nås på info@ekhammarsamtalsterapi.com eller på Instagram och Tiktok.


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page