top of page

Storytime, om en av de häftigaste tapping-sessionerna jag upplevt hittills.


Nu hörni, nu är jag certifierad trauma tapper via de fantastiska Peacefulheart.


Jag har träffat och tappat med/på över 40 olika människor online och irl och det har verkligen vart helt otroligt. Överväldigande, häftigt, starkt och ibland tom lite provocerande. Vi har tappat kring stora svåra känslor, rädslor, mindre olust, smärta, stress, spänningar, avsaknad av känslor, nervositet och sorg. Mycket sorg har det blivit.

Inte en enda person jag träffat har upplevt att det inte gett effekt. Vissa har gråtit, andra har skrattat, många har gäspat och blivit mycket trötta efteråt. Det har berättats om känsla av harmoni, acceptans, omtumling, lugn. Några har uttryckt att de nästan känner sig höga. Vissa har, såsom jag fortfarande kan bli, uttryckt att de nästan blir lite provocerade, hur kan det funka så bra? WTF pågår egentligen?


 

En av de starkaste upplevelserna under denna tid var en med person som vi kan kalla Lilian. Jag delar hennes historia med hennes samtycke. Lilian hade testat tapping några gånger tidigare med mig kring känslor av ensamhet och upplevt att det hjälpt. Nu föreslog jag att vi kunde prova att tappa kring något annat, jag frågade henne vad som kändes för henne just nu. "Jag har jätteont i min högra fot. Det känns som tandvärk i mitten av foten. Sen har jag besvär med höften också, den hakar upp sig ibland liksom."


Jag frågade lite mer frågor kring fotsmärtan, vilken färg har den om någon, HUR känns smärtan, om det finns någon känsla bakom smärtan, vilken känsla tror du det är? Lilian berättade att smärtan (som vid vårt samtal var på en 6 på skala 0-10) kanske kunde komma från att hon generellt har mycket svårt med fötter, att folk ska röra hennes fötter känns väldigt obehagligt för henne. Hon får panik och vill kräkas. Hon berättade vidare att hon trodde det kanske kunde ha att göra med att hennes pappa hållt fast henne och kittlat henne under fötterna när hon var barn. Inte på ett sånt roligt busigt sätt, utan på ett sätt som för Lilian känts skrämmande och obehagligt. Jag frågade henne om hon kände sig rädd för sin pappa, kunde hon känna den känslan just nu? Hon kunde det. "Rädslan sitter överallt, det är en isande oro som liksom drar ihop sig i kroppen." Lilian kände rädslan på en 10, så jag föreslog att vi skulle börja med att fokusera på rädslan och lämna foten och höften till senare. Vi började. Peacefulheartmodellen av tapping innehåller inte några ord (Läs mer om deras metod här) och jag tycker det är en mycket bra variant av tapping. Beroende på behov och individ använder jag mig både av den och av tappingmetoden som kallas EFT, där man säger fraser medan man tappar. Med Lilian använde jag ord, jag tappade på mig själv, sa fraser om hennes rädsla och Lilian tappade på sig och upprepade efter mig. Vi tappade 3 rundor totalt. Det tog ungefär 10 minuter. Såhär beskrev Lilian upplevelsen mellan gäspningarna efteråt: "Oj. Jag känner mig så harmonisk nu. I början kände jag mig väldigt rädd, när vi började tappa fick jag ondare i foten också, den blev som en boll. Efter en stund av tapping ryckte det till i min höft?! Ba tjoff, den släppte liksom ner sig? Den gör inte ont längre. Låsningen i höften måste ha släppt, jag kan röra mig mycket bättre nu? Kolla! (Här visade mig Lilian hur rörlig hon plötsligt blivit) Mina andetag blev djupare och djupare medan vi tappade. Nu känns det väldigt bra, jag känner mig väldigt lugn, inte alls rädd, känner mig liksom...mysig och mjuk. *skratt* Rädslan är helt borta, jag kan typ inte tro det, men jag är ändå mest imponerad över min fot, det är som att smärtan helt släppte?! Jag känner den inte ens längre. Huh!"

 

Jomen det var så häftigt. Vi tappade alltså bort Lilians rädsla, och smärtan i hennes fot och låsningen i höften försvann med den. Vi var båda tagna av situationen efteråt och jag känner mig så glad och rörd över att få ha delat den stunden med henne. Varmaste tack till alla er som vart så öppna och modiga, och testat tapping med mig. Jag känner mig varm i hjärtat och mycket hedrad över alla de möten jag haft med er.

Tack för att du läste!


Känn dig fri att dela inlägget om du vill.


Vill du läsa mer om tapping, klicka här.


Vill du boka en tapping-session med mig, klicka här.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page