top of page

Vagus och Tapping - Quickfix för att lugna ner systemet


Nej, det finns inga quick-fixes för bättre mående, men det finns några saker som kommer väldigt nära i alla fall! Vagusövningar och Tapping (<--klicka för att läsa om tapping) är två som jag upplever fungerar väldigt bra som snabba och effektiva "lugna-ner-och-må-bättre-metoder.
Vagusnerven

Vagnusnerven är kroppens längsta och mest mustiga nerv. Den påverkar allt möjligt för oss, inflammation, hjärta, immunförsvar, matsmältning, rösten, och inte minst påverkar den vårt parasympatiska system, alltså det system som reglerar stress, oro och sånt besvärligt. Att stimulera vagusnerven kan alltså vara som att trycka på en LUGNA NER DIG KROPPEN-knapp.


 

Låt mig overshara:

Jag har gått runt med jobbig hjärtklappning i tre dagar i sträck. Den har vart kraftig och ihärdig och jag har inte lyckats andas mig ur den fast jag verkligen försökt. Idag gjorde jag 2 av mina (klicka för en av dem---->) vagusövningar, det tog totalt 2-3 minuter, och nu är min kropp helt lugn igen. Det känns nästan inte rimligt, även fast jag upplevt detta tidigare och hört många av mina klienter och vänner beskriva samma sak.


Vagusövningar är en del av den människoterapi jag erbjuder, för att de tillsammans med massor av compassion, andra konkreta övningar och såklart också stödjande samtal bildar ett tryggt och stabilt toolkit man kan använda när livet jävlas. Kontakta mig om du vill boka en tid eller har frågor. <3 Tack för att du läste! Intresserad av min hundblogg? Du hittar den här.

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page